pondelok 14. októbra 2013

Borščový všehodžús

Kôpor, rastlinka skvelá na povzbudenie tráviacich žliaz, zápaloch dýchacích ciest a s ukľudňujúcim účinkom pri nespavosti. A tak vznikol borščový všehodžús, trochu od všetkého so zámerom vytvoriť boršč.

Ingrediencie:
1 veľkú cibuľu                      olej, soľ, č.korenie                        kyslú smotanu a kôpor
strúčik cesnaku                    mletú papriku                                na ochutenie do taniera
1/2 bielej kapusty                hrsť petržlenovej vňate
1 väčšiu cviklu                     3 pol.lyžice citrónovej šťavy
mrkvu                                 hrsť kôpru
petržlen                            
1/2 zeleru
4 zemiaky
paradajkový pretlak 150 ml

Kapustu a cviklu nastrúhajte nahrubo. Vo väčšom hrnci popražíme na oleji cibuľu a cesnak, pridáme kapustu, cviklu a ostatnú zeleninu nakrájanú na kúsky. Pridáme olej ak treba, soľ, korenie a podusíme asi 15 minút, potom zalejeme vodou a varíme ďalších 30 minút až kým niesu zemiaky uvarené. Pridáme vňať, citrónovú šťavu kôpor, prípadne mletú papriku a povaríme. Na tanieri ozdobíme kyslou smotanou a kôprom. Mňam!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára