Kôpor, rastlinka skvelá na povzbudenie tráviacich žliaz, zápaloch dýchacích ciest a s ukľudňujúcim účinkom pri nespavosti. A tak vznikol borščový všehodžús, trochu od všetkého so zámerom vytvoriť boršč.
Ingrediencie:
1 veľkú cibuľu olej, soľ, č.korenie kyslú smotanu a kôpor
strúčik cesnaku mletú papriku na ochutenie do taniera
1/2 bielej kapusty hrsť petržlenovej vňate
1 väčšiu cviklu 3 pol.lyžice citrónovej šťavy
mrkvu hrsť kôpru
petržlen
1/2 zeleru
4 zemiaky
paradajkový pretlak 150 ml
Kapustu a cviklu nastrúhajte nahrubo. Vo väčšom hrnci popražíme na oleji cibuľu a cesnak, pridáme kapustu, cviklu a ostatnú zeleninu nakrájanú na kúsky. Pridáme olej ak treba, soľ, korenie a podusíme asi 15 minút, potom zalejeme vodou a varíme ďalších 30 minút až kým niesu zemiaky uvarené. Pridáme vňať, citrónovú šťavu kôpor, prípadne mletú papriku a povaríme. Na tanieri ozdobíme kyslou smotanou a kôprom. Mňam!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára