Tento chutný jesenný koláč vznikol jednu lenivú Nedeľu a kto miluje kombináciu jabĺk a škorice určite si ho zamiluje. Základom je kysnuté cesto, môžete použiť svoj recept, ten môj je z ovsených vločiek pretože sme nemali doma múku. Ak spravíte viac cesta, rozvalkané na placku ho vo fólii dajte zamraziť a ďalší deň máte korpus na pizzu. :)
Prísady:
cesto: tvarohová plnka: jablkový vrch:
250g pomletých ovsených vločiek 500ml mäkkého tvarohu cca 500g jabĺk (nakráj. na kocky)
štipka soli, cukru 3pl medu 2pl škorice
150ml vlažnej vody 1pl škorice 3pl medu
droždie(3,5g) šťava z citrónu cca 50g horkej čokolády
1 pl oliv.oleja 100ml vody
1pl škrobu
Postup:
Pomelieme ovsené vločky na múku vysypeme do misky, štipka soli, cukru, urobíme si v múke jamku do nej dáme vodu,droždie,olej a necháme chvíľu odstáť. Potom rukou vymiesime cesto a necháme prikryté kysnúť hodinu na teplom mieste.
Zatiaľ si zmiešame všetky prísady na tvarohovú plnku do jednej misky a do druhej väčšej si na kocky nakrájame jabĺčka ( ja som ich nechala aj so šupkou lebo sú nestriekané z babkinej záhrady).Pridáme med,škoricu, vodu a nalámeme do zmesi horkú čokoládu (tá sa počas pečenia rozpustí a bude príjemným prekvapením). Zmes poriadne premiešame.
Ak už prešla hodina a cesto sa nám zväčšilo, vymastíme olejom formu na pečenie, cesto tam rozložíme a rukami namočenými v horúcej vode ho roztiahneme až na okraje formy. Dáme si rozohriať rúru na 200 stupňov. do formy vylejeme tvarohovú plnku. Zlejeme šťavu z jabĺk pridáme do nej škrob,zamiešame a zohrejeme až kým nám nevznikne hustá poleva( tak 1min. v mikrovlnke). Vysypeme jablká do formy a zalejeme polevou. Dáme do trúby na cca 20 minút.
Dobrú chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára