Hviezdou toho receptu je Cous-cous (čítaj kuskus), miniatúrna cestovina ktorú netreba variť. Stačí zaliať horúcou vodou a počkať. Skvelý vynález! Či už na slanô či na sladkô cous-cous si vás získa ako pohľad na malé klbčiace sa mačiatka. Celý recept trval 15 minút čo zahŕňalo: vymyslenie receptu, prípravu, upratovanie, štylizáciu, fotenie a degustáciu.
Ingrediencie:
1 pohár cous-cousu
2 poháre horúcej vody
1 cuketa
100 g zelených olív
2 paradajky
pohár pasírovaných paradajok (alebo pretlak či domáci kečup)
1 lyžica zeleného pesta (alebo za hrsť bazalky)
2 lyžice olivového olej
soľ,č.korenie
Postup:
Do hrnca vysypeme cous-cous, zalejeme ho vodou a prikryjeme. Nakrájame si cuketu, paradajky, olivy a hodíme ich na rozpálenú panvicu či do hrnca. Podlejeme olejom,posypeme korením (bez bazalky) a podusíme až kým cuketa nieje hotová. Premiešame odložený cous-cous (ak je treba pridáme vodu). K zelenine prídáme pesto(bazalku) a pasírované paradajky. Necháme prevreť, ak je treba dosolíme, dokoreníme a odstavíme z ohňa. Zmiešame s cous-cousom a voilá! Pre milovníkov syrov je to skvelé s mozzarellou. :)
Bon Appetit!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára