piatok 27. septembra 2013

Zemiaky s francúzskou nátierkou

Píše sa že zle vyvážená vegetariánska či vegánska strava môže viesť k nedostatku vitamínov skupiny B (droždie), D(slnko, hríby), Vápniku (sezam, riasy,), Železa (strukoviny, goji) a Omega 3 mastných kyselín(ľanové semená). Dnešnou hlavnou prísadou sú varené zemiaky a francúzska nátierka s droždím ako zdrojom kyseliny listovej. Ak ste varili zemiaky kvôli tomuto receptu, použite vodu zo zemiakov ako základ na zeleninovú polievku.

Ingrediencie:
uvarené nakrájané zemiaky
paradajky
francúzska nátierka Alfabio
olivový olej
mletá paprika,sezam,soľ
tymián, oregáno

Postup:
Na panvici si zohrejeme trocha oleja, pridáme zemiaky, paradajky, tymián, oregáno, soľ. Opečieme a na tanieri podávame s nátierkou: nátierka Alfabio, sezam, paprika, olivový olej. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára